Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.04.29. 13:06 L&D

Tavasz a lakásban

Címkék: dekoráció

Az első tavaszi napsugarakkal együtt nálam eljön a lakásátrendezési vágy is - ezért is megy ilyen ritkán mostanában a blogírás. Mivel a tavasz a megújulás, megtisztulás időszaka, kihagyhatatlan a takarítás előtt a szortírozás is. Kidobálok mindent, ami feleslegessé vált. A konyhából és a fürdőből a lejárt szavatosságú dolgokat. A téli ruhák dobozolva mennek a garázsba, és azok pedig, amiket valamilyen okból már egy éve nem hordok, a bevásárlóközpontok parkolójában lévő ruhagyüjtő konténerekbe. Így egy csomó hely felszabadul, ahová majd az új szerzemények kerülhetnek.

Az alapos nagytakarítás nem kellemes feladat, de annál jobb érzés, ha túl vagyok rajta, és én is, és a lakás is fellélegezhet, és tiszta lappal folytatódhat a készülődés. Átrendezném a bútorokat is, de arra sajnos az alaprajz miatt nem nagyon van lehetőségem. De legalább a polcokon újrarendszerezem a könyveket, képeket, és egyéb dísztárgyakat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már ennyitől is egészen újjászületik a lakás, és még ez nem is került pénzbe, csak sok időbe és energiába. :-)

És akkor most jöjjön néhány nem túl nagy beruházást igénylő ötlet, amivel a tavaszt a lakásba varázsolhatjuk:

  • Virágcsokor: Semmi sem idézi meg annyira a tavaszt, mint egy csokor friss virág. Tavasszal minden héten veszek egy csokor szezonális virágot - tulipánt, nárciszt, jácintot, hogy vázába téve díszítse az asztalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb változást egy helyiségben a textilek megváltoztatásával lehet elérni. A sok téli szürkeség után, jólesnek a szemnek a vidám, élénk színek - mint a sárga, narancssárga, piros, zöld.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Díszpárnák: Csak a huzatot kell kicserélni a párnákon, és kész is az új hangulat.
  • Kanapé: A díszpárnák huzatával együtt átcserélem a kanapé huzatát is. Éljenek a mosható, cserélhető IKEA huzatok!
  • Függöny: A téli vastagabb függönyt, egy átlátszó, világosra cserélem.
  • Ágynemű: Virágmintás, új ágynemű csodákat tehet a hálószobában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Képek: Hogy egy kicsit megváltoztassam a már unalmassá vált fali dekorációt, átrendezem a képeket a falon, és a keretekben a megunt fotókat újabbakra cserélem.

 Képek: WomensDay, MyDeco 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr21934187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása