Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.03.24. 13:45 L&D

Erkélyek

Címkék: inspiráció dekoráció erkély

Végre, végre megjött a tavasz! Indulhat a kertészkedés! De aki nem olyan szerencsés, hogy saját kertje legyen, de legalább van egy kicsi erkélye, könnyedén, egész nyáron át használható, virágzó pihenőhellyé alakíthatja. Hogy hogyan? Íme, néhány tipp és inspiráló fotó:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Csak egyszerűen! A legfontosabb, hogy ne zsúfoljuk tele az erkélyt. Két szék vagy ülőke, egy kis asztal, virágok a balkonládában, esetleg pár kaspó. Egy kis erkélyre, ennyi bőven elég.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Megfelelő bútorzat. A legfontosabb a kényelmes ülőhely. Kisméretű erkélyen praktikusak az egymásra rakható, vagy összecsukható székek, a kicsi ülőkék - ezeket puha párnákkal kényelmesebbé tehetjük. A nagyobb, fotelszerű  ülőalkalmatossághoz, inkább csak pici lerakóasztalkát válasszunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Padlóburkolat. Ha a burkolat már megkopott, nem szép, akkor nagyban fokozza az erkély otthonosságát, ha valamivel eltakarjuk. Többféle kültéri szőnyeg kapható. A színesebbek újrahasznosított műanyagból, a természetesebbek valamilyen fűféléből (szizál, tengerifű, gyékény) készülnek. Drágább, de tartósabb megoldás, az elemes, impregnált faburkolat lefektetése.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Világítás. Mécsesek, és energiatakarékos szolárlámpák használatával este is használató lesz az erkély. A lámpákat hangoljuk össze a bútorok és a textilek stílusával. 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Növények, növények, növények! Természetesen az elmaradhatatlan, egy igazán hangulatos erkély kialakításához. A fűszernövények egyszerűen tarthatók, és aztán a konyhában is felhasználhatók. Az egynyári növények tavasztól nyár végéig virágozhatnak a balkonládában. Praktikusak még a falira szerelhető, vagy a mennyezetről lelógatható tartók is, így a virágok nem foglalják a helyet a padlón.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Kiegészítők. Ha megvannak a kültéri bútorok, és zöldellnek a ládákban a növények, az i-re a pontot a kiegészítők teszik fel. Fontos, hogy a színek összehangoltak legyenek. A párnák kényelmesebbé teszik a székeket. Ugyanabból az anyagból, készülhet asztalterítő vagy tányéralátét is. Tálca, színes étkészlet és indulhat a nyár az erkélyen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek: AparthmentTherapy, HouseToHome, HomeDesignFinds, Decor8, Flickr/Lylyly2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr551823659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása