Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2009.12.05. 21:37 L&D

Otthon a Corbusier házban

Címkék: háló inspiráció étkező nappali loft otthonok le corbusier

Ez a francia otthon, a Le Corbusier által tervezett, az ötvenes években épült "lakógép" házban található.  A 337 lakást magában foglaló épület lényege, hogy nem csak lakhatási célokat szolgál, hanem a mindennapi élet szinterévé is válik*, mintegy mini várost képezve. Így kap helyet az épületen belül szálloda, boltok, iskola, tornaterem és még egy uszoda is.

* Hiába volt a nagyvonalú elképzelés, ezek az épületek folyamatosan pusztultak, szlömösödtek, és húsz-huszonöt évvel az átadás után a lakók végleg kiköltöztek. A pusztuló épület végül egy rehabilitációs program keretében újulhatott meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr861576771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása