Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.05.14. 13:02 L&D

Kisméretű lakások versenye

Címkék: háló inspiráció tárolás nappali otthonok

Az Apartment Therapy oldal idén is meghirdette a Small, cool 2010 elnevezésű versenyét, ahová öt kategóriában lehetett lakásokkal nevezni. A több, mint 500 jelentkező közül a szerkesztők választották ki azt a 165-öt, amire a blog olvasói szavazhattak. Az abszolút győztes Chris lett, akinek a 42 m2-es lakása Houstonban található. De nekem sokkal jobban tetszett az 56-74 m2-es Little-kategória (little, hahaha) győztesének, Andrew-nak a 65 m2-es brooklyni otthona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első dolog ami megfogott ebben a lakásban a színhasználat: a fapadló és a fehér falak valamint a szintén fehér beépített bútorok képezik az alapot. Ez a nyugodt háttér növeli a teret. A szürke kanapé, a fotel és a szék narancssárgája, a zöld kép és az egyéb színes kiegészítők pedig feldobják az egész lakás megjelenését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik dolog pedig, a személyreszabott tárolási rendszer, ami elengedhetetlen egy kisméretű lakás rendben tartásához. A nappali remekül kitalált tárolófala nem csak a tv-t rejti el használaton kívül, hanem a számtalan cd-t, dvd-t is. Került bele egy könyves rész is. A kihúzható részben pedig a munkához szükséges iratok tárolhatók, amik így a kis dolgozósarokban mindig kéznél vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdemes átböngészgetni a jelölteket, mert az egyszobás 20 m2 körüli stúdiólakástól a két hálószobás 90 m2-es lakásokig bezárólag, sok ötletet, inspirációt találni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr852002692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

64Judit 2010.05.15. 23:24:56

ezek a versenyek marha jók, kár, h.M.o-on ezekből teljesen kimaradunk, hacsak nem követed nyomon a külföldi eseményeket valami jó kis honlapon. pl.a fentin. Itthon semmi nem sok történik azon kívül, hogy kiadnak reklámokkal telezsúfolt kommersz lapokat. Szerinted?

L&D · http://lakas-es-design.blog.hu 2010.05.21. 20:27:35

@64Judit:
Én sajnos azt látom - például egy ingatlan hirdetős újságot megnézve -, hogy csomó embernek egyszerűen nincs is igénye arra, hogy vizuálisan is kapjon vmit a lakásától. Megelégszenek azzal, hogy van hol aludni, leülni stb. A fotókészítésnél még a szárítóállványt sem tolják arrébb, hogy kicsit jobb színben látszódjon a nappali. És ez legfőképp igény(telen)esség, és nem pénzkérdés.
süti beállítások módosítása