Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.03.09. 12:02 L&D

A polcrendezés művészete

Címkék: inspiráció tárolás dekoráció

Elsősorban most arról szeretnék írni, amikor a polcot nem csak könyvtárolásra akarjuk használni, hanem a kedvenc tárgyainkat is közszemlére tesszük rajta. Nem is olyan könnyű szépen elrendezni rajta a tárgyakat. Nálunk általában még-ez, még-az felkerül rá, és végül csak a káosz marad.

Van akinek nem okoz gondot, hogy harmónikus rendben helyezzen el dolgokat, de akinek nem jön zsigerből a dolog, azoknak álljon itt néhány szabály segítségül, amiket külföldi blogokon nézelődve sikerült megfigyelnem.

1. Legfontosabb a szortírozás. Nem kell mindent kiállítani. Elég az érdekesebb darabokból válogatni, a többit pedig pakoljuk a szekrénybe, és az így felhalmozódott készletből cserélgessünk időnként.

2. A páratlan számok törvénye. Mindig 3, 5, vagy esetleg 7 darabból álló csoportokat alkossunk. A páratlan számú tárgyak, valahogy kedvesebbek a szemnek.

3. Rétegek. Alacsonyabb tárgyak kerüljenek előre, a magasabbak hátrább. Ha túl nagy a méretkülönbség, a kissebb tárgyakat lefektetett könyvekre, vagy más vízszintes talapzatra állítsuk.

4. Csoportosítás. A háromszög alakban csoportosított tárgyakon rögtön megakad a szem. Anélkül, hogy észrevennénk, a legmagasabb pontból kiindulva - lefelé, majd újra fel -, végighalad rajta a tekintetünk. Legmagasabb, legsúlyosabb tárgy kerüljön középre, eléje, kissé rátakarva pedig a közepesek. A háromszög talpához pedig a legkisebbek darabok.

5. Üres tér. Hagyjunk egy kis területet szabadon az egyes csoportok között. Ez kiemeli a tárgyakat, és keretet ad nekik.

5+1. Sorolás. Egyforma tárgyak, gyüjtemények elhelyezésének jó módja, ha csak simán, sűrűn egymás mellé, sorba állítjuk őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HGTV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flickr/Pickneygal

 

 

 

 

 

 

 

Flickr/Ivystyle33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Killam

 

 

 

 

 

 

Flicker/Moline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flickr/Chez Larson

 

 

 

 

 

 

 

 

Flickr/Moline

 

 

 

 

 

 

Flickr/Marianne@Songbird

 

 

 

 

 

 

 

Flickr/dsgndbyrj

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr81823660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása