Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.02.12. 09:00 L&D

Otthonok - Portland

Címkék: konyha háló inspiráció nappali otthonok

Több lakberendezési újság - többek között a House Beautiful Magazin is -, amerika 25 legjobb fiatal tervezője közé válaszotta Jessica Helgerson belsőépítészt. Jessica tervezési elve, hogy a helyiségeknek nem csak szépnek és használhatónak kell lenniük, hanem a felhasznált anyagok a Földet sem károsíthatják - például előszeretettel alkalmaz használt és felújított bútorokat, valamint helyi, újrahasznosított vagy megújuló forrásból származó építőanyagokat. Munkája remek példa rá, hogy környezettudatos gondolkodással is lehet stílusosat alkotni.

Ebben a zöld szemléletmódban alakította át azt a kétszintes portlandi házat is. Az alaphangulatot az egész házon végigfutó kontrasztos színhasználat adja: a sötét, ébenfekete padló és a hófehér falak, amit a kiegészítőkön megjelenő zöld szín különböző árnyalatai keltenek életre. A bútorok, egyszerűek és időtlenek, természetes anyagokból készültek. De ami igazán összeteszi a dolgokat, az a hatalmas üvegedényekbe állított juharfa-ágak látványa. 

 

Minden bútort használtan szereztek, felújították és újrakárpitozták. A kávézóasztalt Jessica férje, Yianni Doulis építész készítette maradék juharfa deszkákból.

 

 

 

 

 

 

A kandalló felett két, drótból készült vadász-csapda. A kékeszöld demijonba állított faág élettel tölti meg a helyiséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyszerű vonalvezetésű szájjal fújt üveg-csillár Niche Modern termék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fürdőszoba szekrény ajtaja újrahasznosított fa hulladékból készült táblákból van, aminek a neve: Kirei Board.

 

 

 

 

 

Fekete mennyezet és fekete-fehér tapéta a mosdóban. Itt is megjelennek a zöld kiegészítők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr131749266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása