Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.01.19. 12:59 L&D

Kölni Bútorvásár - Trendek

Címkék: inspiráció kölni bútorvásár

Az IMM cologne 2010 keretein belül jelent meg a 2010-es "Trendboard", aminek az irányvonalait egy nemzetközi csapat - Cecilie Manz és Bertjan Pot tervezők, Johanna Grawunder építész, Marcus Fairs szakújságíró és Giulio Ridolfo textiltervező, anyag és színspecialista -, kétnapos intenzív workshop alatt állította össze.

Idén is négy, egymásnak ellentmondó, és nagyon különböző irányvonalat alakítottak ki, melyek nevei: Trickery - A trükkös, Comfort Zone - A kényelmes, Rehab - A helyreállított, Discipline - A fegyelmezett. Mindegyik téma meghatározza a formákat, színeket, anyaghasználatot, valamint a velük kapcsolatba kerülő emberek elvárásait, életszemléletét is.

A trükkös - illúzió/színpadiasság/hamis funkciók

Ez a népszerű stílus megidézi a klasszikus formákat, de játszik velük, rögtönzéssel és apró csalásokkal, kreatívan alakítja át. Ezek a tárgyak inkább művésziek, mint piac-orientáltak. A végeredmény pedig, darabokból összeillesztett, különböző funkciókat vagy anyagokat egyesítő bútordarabok. Olyan színekkel is bátran kísérletezik, mint a lila, a barackszín vagy a barna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A kényelmes: körülölelő/vigasztaló/barkácsolás/angolosság

Egyik oldalról családközpontú, harmóniát sugárzó, barátságos, másrészről pedig, visszatükrözi a világ minden tájáról származó, erőteljesen hagyományos, kézzel készített (vagy annak tűnő) formákat és megoldásokat. Hatalmas, kényelmes karosszékek idézik a régi angol berendezést. Színes, hagyományos motívumok jelennek meg a kárpitokon, textileken. A színek jellemzően: sötét föld-barna, szederlila, ici-pici sárgával, zölddel és pirossal keverve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyreállítított: puritánság/kísértetezés/méregtelenítés

Visszatérés az alapokhoz, a csontvázig lecsupaszított, sallangmentes, tiszta formákhoz. Erre a világra a visszavonulás, a háttérbe húzódás, szinte áttetszővé válás a jellemző. A falak fehérek, így a szögletes, funkcionálisan elrendezett bútor kerülhet a középpontba. A mindent meghatározó fehérek és halványszürkék közé a sárga szín visz egy kis kontrasztott.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fegyelmezett: észszerűség/használhatóság/Bauhaus/minőség

A fegyelmezett stílus kedveli a Bauhaus esztétikáját és az abszolút tökéletességet követeli meg. Nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a tartósságra, nem elég pusztán a szép, karcsú forma. Meghatározó anyagok a fa, a bőr, a szövött textilek. Színei a bézs, teabarna, rózsaszín.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: IMM Cologne 2010 Trendbook, Flickr

Köszi Apa!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr301684491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása