Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.01.12. 21:35 L&D

Kölni Bútorvásár - Előzetes

Címkék: kölni bútorvásár

A Nemzetközi Kölni Bútorvásár, vagyis az IMM Cologne 2010 idén január 19. és 24. között kerül megrendezésre. Ez Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb bútor kiállítása. A gyártók, kereskedők és tervezők első számú információs forrása, ahol képet kaphatnak az eljövendő trendekről, a technológiai és kutatási fejlesztésekről. Mivel, talán épp a gazdasági válságnak köszönhetően, az emberek egyre több időt töltenek otthon, próbálják azt szabadon, a saját igényeikre szabva berendezni. Ezért a különböző életstílusokhoz alkalmazkodnak a legújabb trendek is.

És hogy milyen változások, újítások várhatók a lakberendezés területén?

  • Kényelmes, párnázott étkezőszékek, amiken hosszú időn keresztül lehet kényelmesen ülni
  • Óriás étkezőasztalok
  • A hálószoba és a fürdő közötti átmenet elmosódik, olyan 'spa-tér' jön létre, ami egyaránt szolgál a testi-lelki pihenésre, feltöltődésre
  • A nyugodt kikapcsolódást szolgáló kényelmes pihenő-heverő székek
  • A kertibútorok egyre inkább kényelmes fotellé-kanapévá válnak, hasonlóan mint a nappaliban
  • Matt fekete és kék burkolatok
  • Szokatlan anyaghasználat, mint például színezett MDF panelek, vagy beton-megjelenésű burkolat
  • Üveggel és rozsdamentes acéllal kombinált sötét fa alkalmazása a bútorokon
  • A kárpitozott bútorokon nőies, organikus formák, ívek megjelenése
  • Green-line, vagyis olyan berendezési tárgyak, amiknek a gyártásánál ökológiai szempontokat is figyelembe vettek, vegyszermentesek, megújuló forrásból készültek, ezért akár allergiások vagy asztmások számára is használhatók
  • LED világítás-technológia szekrényekben, polcokon

A Green-line szellemében készült Hisae Igarashi japán tervezőnő Agura Sofa nevű ülőbútora, amit a SAJICA cég számára készített. A hagyományos tatamiknál is használt igusa nevű gyékényből készült a felülete, ami a levegő nedvességét megköti, illetve kiengedi, a páratartalom függvényében. Ez a bútor jól ötvözi a régi idők tudását a mai kor formavilágával.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr501667799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása