Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.04.07. 13:24 L&D

Az előszoba

Címkék: inspiráció dekoráció előszoba

Az előszoba gyakran a lakás egyik elfeledett helyisége. Mivel általában igen kicsi, jól szervezettség nélkül könnyen eluralkodik benne a káosz. Hihetetlen mennyiségű cipő a padlón, még az ajtókilincsen is kabát és táska lóg. A vízszintes felületeket pedig elborítják azok a cuccok, amiket érkezéskor csak ledobunk, és jobb esetben induláskor felkapunk.

Ugyanakkor ez az a helyiség, amivel az érkező (vendég) a lakásba lépve először találkozik. Tehát fontos, hogy jó benyomást keltsen és illeszkedjen a lakás egészének hangulatához. Ezért már a tervezésnél érdemes külön szobaként kezelni, és hasonlóan sok figyelmet fordítani rá, mint a nappali vagy a konyha berendezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem ezt az 5 dolgot mindenképp meg kell próbálni elhelyezni, ahhoz hogy jól működő, de hangulatos lehessen az előszoba:

1. Szekrény a kabátoknak

Sokkal praktikusabb, mint az akasztók, és a kabátokra csukva az ajtót, máris eltűnt az előszoba egyik legnagyobb rendetlenség-forrása. De ha nem fér a szekrény, kétségkívül jó szolgálatot tesz az akasztó is, főleg ha szinte már dekorációvá válik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Szekrény (tárolóhely) a cipőknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Tükör

Nemcsak az indulás előtti smink/ruha igazításkor tesz jó szolgálatot, hanem a szűkös előszobában tágítja a teret, valamint visszatükrözi a fényt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Pakoló felület a levelek, kulcsok, egyéb apróságok részére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Falburkolat

Egy mintás tapéta, vagy egy élénk színű falfestés feldob bármilyen helyiséget, és otthonos hangulatot teremt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek: AparthmentTherapy, Coco and Kelly, MarieClaireMaison

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr651901473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása