Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.01.08. 23:02 L&D

Otthonok - Kanada

Címkék: konyha inspiráció étkező nappali kandalló otthonok

A következő otthont a jelenleg kanadában élő, de gyerekkorát Svédországban töltő  Oscar Skold alakította át, és tette közzé az Apartment Therapy oldalon.

Öt éve költözött be, az akkor még sötét falakkal és padlóval, rossz alaprajzzal, kicsi ablakokkal rendelkező házba. Öt hónap munkájába került, hogy kialakítsa a földszinti rész új elrendezést. Falakat helyeztetett át, elektromos vezetékeket és burkolatokat cseréltetett.

A felújítás alapgondolata volt, hogy megjelenjenek a skandináv gyökerek: tágas, világos terek és természetes anyagok, mint például a csak olajjal kezelt fehér-tölgy padló használata. A berendezéshez Alvar Aalto munkái adták az inspirációt. Ezért került a házba több, a negyvenes-hatvanas évekből származó klasszikus modern bútordarab, amik azonban jól megférnek a mai berendezési tárgyakkal.

 

 

A tölgy étkezőasztal a Jysk-ből való, de a székeket az Eames házaspár tervezte! 

Az asztal feletti lámpa: Flos - Glo-Ball2

 

 

 

 

 

A kandalló előtt, a háttérben LeCorbusier pihenőszéke.

 

 

 

 

 

A nappaliban Warren Platner híres székei és asztala a hatvanas évekből származnak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fal a pult felett csempe helyett, fehér üveglappal van burkolva.

 

 

 

 

Az egyszerű fehér csempét jól ellensúlyozza a kék üvegmozaik padlóburkolat.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr21657997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása