Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.03.03. 13:00 L&D

Otthonok - Budapest

Címkék: konyha háló inspiráció ikea étkező nappali otthonok designers guild

A januári Otthon magazinban jelent meg ez a Cathrine Dickens Gore által tervezett,  jellegzetes pesti, belvárosi körfolyósós bérházban található, három szobás lakás.

Amennyire jellegzetes az elhelyezkedése, annyira egyedi a lakás kialakítása, és színvilága. Hogy minnél világosabbak legyenek a helyiségek, minden falat, a mennyezetet, de még a padlót is fehérre festették. Ez előtt a tiszta háttér előtt, csak úgy vibrálnak a használtan vásárolt, majd merész színekre átfestett, illetve átkárpitozott, felújított bútorok.

Nektek hogy tetszik ez a stílus? Nem hiszem, hogy én tudnék ilyen környezetben élni, számomra  kicsit túl erősek a kontrasztok. Leginkább az fogott meg mégis ebben a lakásban, hogy a nagymamától örökölt bútort, egy kis vagánysággal, át lehet öltöztetni, úgy, hogy teljesen mai, modern hangulatot keltsen, és így olyan tárgyak vegyenek körül, amiknek története van.

 

 

Az előző tulajtól örökölt fotelt narancs huzattal újították meg. A barokkos szekrényke meggypiros festést kapott. Jól megfér mellette az IKEA lámpa, és a Designers Guild textillel kárpitozott Ka-International szófa.

 

 

 

 

A hálószoba puritánságát csak a színes szőnyegek törik meg. Más szín, csak jelzés értékkel, a kiegészítőkön jelenik meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden igényt kielégítő modern konyha. A pult túloldalán azonban...

 

 

 

 

 

 

...rusztikus erdélyi faragott asztal, és fehérre festett székek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A régi fenyőfa szekrényt feldobja a hátfal limezöld festése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Imre Barnabás, Styling: Torma Beatrix

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr841805585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása