Lakás és Design

Gyerekkoromban kockás füzetbe gyűjtöttem a Lakáskultúrából kivágott, nekem tetsző képeket. Azóta a füzetet felváltotta a számítógép, a Lakáskultúrát pedig a külföldi blogok, honlapok. A sok összegyűlt képet és ötletet szeretném itt megosztani Veletek.

Linkblog

lakberendezés, design mindenkinek

2010.01.16. 11:38 L&D

Dekoráció családi fotókból

Címkék: inspiráció dekoráció

Nektek is gyűlnek a fényképek a számítógépen? A digitális technika nagy előnye és egyben hátránya is, hogy számolatlanul készíthetők a képek. Amik aztán lassan elöntik az egész winchestert, aztán jobb esteben kiírjuk őket dvd-re. Mi kampányszerűen, karácsonykor hívatunk elő egy adagot, de addigra már hosszadalmas meló kiválogatni a legjobbakat. Aztán albumba kerülnek (vagy csak benn maradnak a borítékban), és csak ritkán vesszük elő újra, és nézegetjük őket.

A családi képek személyességet és melegséget hoznak a lakásba, egyediek, és nem utolsó sorban viszonylag olcsón elkészíthetők. Szóval, sokkal egyszerűbb lenne az igazán legjobbakról készíttetni nagyítást, és kihelyezni a lakásba, hogy mindig szem előtt legyen! A kevesebb, azonban itt is több! A lakásban mindenhol koncepció nélkül szétszórt fotók helyett, inkább valamilyen elv szerint rendezzük őket csoportba, így hangsúlyos dekorációs elemet alkothatunk.

Néhány ötlet:

 

 

A szigorú rendszerben felakasztott, egységes, fekete keretek teremtik meg az összhangot a különböző méretű fekete-fehér képek között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt is az egyforma keretek adják a rendszert, de sokkal játékosabb az összkép a színes képek használata miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A különböző méretű kereteket egységbe rendezték.. A semleges, fehér háttér jól kiemeli az erőteljes színvilágú gyerekfotókat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egymáshoz illesztett, olcsó keretek. A hangsúly a fotókon van, aminek a színei jól rímelnek a párnahuzatéra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Különböző típusú, formájú és nagyságú kereteket a keskeny polc rendezi.

 

  

 

 

 

 

Nagyon menő, modern hatású, ha a fotót feldarabolva nyomtat(tat)juk.

 

 

 

 

 

 

 

Keret nélküli, feszítetett vászonkép készíttethető a legjobban sikerült nyaralási fotóból, ami igazán hangsúlyos eleme lehet bármely belső térnek.

 

 

 

 

 

De ha nincs türelmünk, egyszerűen csak ragaszgassuk fel a képeket szép sorban.

 

 

 

 

 

  

És hogy a teljes káosz is nézhet ki jól, ezt mutatja ez a kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek: ApartmentTherapy, Domino, EricaYoung, JamesMerrelFoto, Remodelista, PictureWallCompany

 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakas-es-design.blog.hu/api/trackback/id/tr691676493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása